Apie mus

MŪSŲ VERTYBĖS IR IŠSKIRTINUMAS

Laiko patikrinti receptai ir gastronominiai atradimai

Sveikas, mielas skaitytojau, atvertęs šį puslapį…

Nuo 1992 metų esame žinomi kaip šviežio, kokybiško ir išskirtinio maisto ekspertai. Po vienu „Vasario“ stogu – restoranas, konferencijų centras bei prekybos centras. Gaminame šiuo principu – rankų darbas, palytėtas kasdienės meilės ir brėkštančio ryto gaivos. Dauguma sako – tarsi namie gaminta! Restoranui priklausančioje parduotuvėje (I aukšte) apstu: tortų ypatingoms progoms, vaikystę primenančių pyragų, traškių sviestinių sausainių, minkštos ir kvapnios duonos, autentiškų karaimų kibinų, legendinių ir ypač pamėgtų sultingų čeburekų, lietuviškųjų receptų blynų ir balandėlių, kruopščiai susuktų koldūnų ir virtinukų su įvairiais įdarais, naminių mėsos dešrelių ir kitų tradicinių mėsos ir žuvies gaminių. Restorane kviečiame mėgautis europietiškos virtuvės bei klasikinių patiekalų ir gamintų pagal 800 metų senumo receptūras.

Mūsų skoniai bei veikla įvertinti ir regiono, ir šalies mastu:

  1. gaminys – kiaulienos vyniotinis su pipirų juosta ir juodosiomis alyvuogėmis – pelnė aukso medalį „Lietuvos METŲ GAMINYS 2020“,
  2. gaminys – tortas „Vasaris“ – šokoladinis su traškia juosta pelnė aukso medalį „Lietuvos METŲ GAMINYS 2021“,
  3. restoranas „Vasaris“ įvertintas kaip „Panevėžio METŲ SPORTO PARTNERIS 2021“. Nominaciją įteikė Panevėžio miesto savivaldybė,
  4. projektas „Panevėžio gastronomijos savaitė“, restorano iniciatyva vykęs 2023 m. lapkričio mėnesį, Panevėžio Prekybos, pramonės ir amatų rūmų buvo pripažintas ir įvertintas kaip „Metų kultūros reiškinys 2023“,
  5. restoranas „Vasaris“ 2023 m. gruodį buvo apdovanotas kaip gastronominę kultūrą ir istoriją ypatingai puoselėjanti vieta Panevėžyje. Apdovanojimą įteikė LR Seimo narė Guoda Burokienė,

Restorane ir konferencijų centre erdvės tinka rengti asmeninę šventę ar verslo renginį (iki 450 asmenų). Tai – didžiausių daugiafunkcinių erdvių ir renginių salių Panevėžio mieste kompleksas, apimantis apie 1000 kv.metrų plotą. Išskirtiniai klasikiniai bei istoriniai (siekiantys 800 metų istorijas) patiekalai. Dėmesingas bei profesionalus aptarnavimas. Jauki bei kamerinė aplinką. Esant poreikiui, pasirūpiname šventės ar renginio organizaciniais klausimais, suteikiame reikalingą techninę įrangą, patariame bei rekomenduojame.

Džiaugiamės naujomis natomis suteikdami patiekalui gaivumo. Mūsų kasdienybė – ten, kur susitinka gurmaniška sausuma ir skonio vandenynai! Kur tvyro elegancija ir estetika, mums tai – maisto ir vynų kašmyras!

 

Nuoširdžiai,

VASARIS komanda 

Apie mus foto antroji scaled

Istorija

Atradimai ir pasiekimai

1992

Atidaryta pirmoji parduotuvė

Joje buvo galima įsigyti būtiniausių buities prekių ir čia pagamintų įvairių kulinarijos bei konditerijos gaminių.

2005

Prekybos centras „Vasaris“

Duris atvėrė rekonstruotas prekybos centras. Iki šiol lankytojai čia gali įsigyti ką tik vietoje pagamintų konditerijos ir kulianrijos gaminių, svečių šalių tiesiogiai tiekiamų produktų, būtiniausių buities prekių.

2011

Restoranas ir konferencijų centras „Vasaris“

Čia – formuojama maisto ir renginių kultūra, rengiamos konferencijos, seminarai, vynų ir maisto festivaliai, gastronomijos savaitės, koncertai, vynų ir muzikos mai maisto derinimo sesijos. Tiekiamas įvairių formų maitinimas, renginių orgniazavimo bei maisto išvežamoji paslaugos.

2015

5 puodelių vertinimas šalyje

Šalyje pradėti vertinti restoranai ir kitos maitinimą teikiančios įstaigos. Restoranas „Vasaris“ įvertintas aukščiausiu – 5 puodelių – įvertinimų. Tai – vienas reikšmingiausių kriterijų, vertinant maitinimo įstaigas šalyje.

2016

Edukacinės ir degustacinės programos

Sukurta pirmoji – restorano etiketo – edukacinė programa. Pradėtos kurti kitos programos apie Aukštaitijos kulinarinį paveldą, gastronominę istoriją. Šios programos  paįvairinamos gastro fizikos elementais ir pasiūlytos tiek vaikams, tiek ir suaugusiems.

2017

Firminė parduotuvė - kavinė „Vasaris“

Nauja firminė parduotuvė – kavinė „Vasaris“ atidaryta Panevėžio prekybos ir pramogų centre „Babilonas“. Vietoje gaminami unikalieji „Vasario“ kulinarijos ir konditerijos gaminiai, ruošiami dienos pietūs, priimami išankstiniai užsakymai įvairioms šventėms.

2020

Aukso medalis „Metų gaminys 2020“

„Lietuvos METŲ GAMINYS 2020“ aukso medalis suteiktas gaminiui – mėsos vyniotiniui „Juodoji alyvuogė“.

2021

Aukso medalis „Metų gaminys 2021“

„Lietuvos METŲ GAMINYS 2021“ aukso medalis suteiktas saldžiajam ir legendiniam gaminiui – tortui „Vasaris“.

2021

„Metų SPORTO PARTNERIS 2021“

Restoranas „Vasaris“ nominuotas kaip „Metų SPORTO PARTNERIS 2021“. Apdovanojimą įteikė Panevėžio miesto savivaldybė už ilgalaikį miesto sporto komandų rėmimą ir sportininkų palaikymą.

2022

Troškinys „UPYTĖS KALNO BALADĖ“

Restoranas „Vasaris“, remdamasis Upytės kalno istorija ir legenda, sukūrė troškinį, dedikavo Panevėžio istorijai bei dalyvavo Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros centro organizuotame gastronominiame konkurse. Troškinys „Upytės kalno baladė“ tapo absoliučiu nugalėtoju. Ilgainiui tuo pačiu pavadinimu buvo sukurta (i) edukacinė pažintinė bei gastronominė programa turistams bei (ii) 6 valandų gastronominis maršrutas.

2023

Restorane „Vasaris“ - CUKRAUS EKSPOZICIJA

Restoranas „Vasaris“, bendradarbiaudamas su eksponatų kolekcijos savininke Egle Likaite, atidarė vienintelę tokią CUKRAUS EKSPOZICIJĄ LIETUVOJE. Ekspozicija buvo įvertinta kaip istorijos kultūros reiškinys bei aprašyta žurnale „Senvagė“, 2023-12 Nr. 2.

2023

LRT laida „Samčių kovos“

Restoranas „Vasaris“ atstovavo Aukštaitiją LRT gastronominėje laidoje „Samčių kovos“. Laidoje buvo pristatytas Panevėžio krašto XVII amžiaus istoriją menantis troškinys „Upytės kalno baladė“. Troškinys laidoje buvo vienbalsiai komisijos (kurios pirmininkas – gastronominio paveldo tyrinėtojas prof. Rimvydas Laužikas) įvertintas kaip unikalus ir atitinkantis Aukštaitijos istoriją. Komanda buvo atrinkta dalyvauti LRT laidos finale.

2023

Panevėžio gastronomijos savaitė

Restorano „Vasaris“ iniciatyva mieste buvo vykdoma Gastronomijos savaitė, subūrusi ne vieną miesto maitinimo įstaigą. Ši iniciatyva buvo pripažinta kaip „Metų kultūros reiškinys 2023“. Nominaciją įteikė Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

2023

„Vasaris“ - gastronomijos tradicijų puoselėtojas

Restoranas „Vasaris“ buvo nominuotas už meistriškumą, kaip gastronomines tradicijas ir skonio pojūčius puoselėjanti ir organizuojanti renginius erdvė. Pripažinimo ženklą įteikė Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Socialinė atsakomybė

Prisidedame prie miesto ir bendruomenės gerovės

  • Kuriame ir vedame edukacines Lietuvos gastronominio paveldo pažinimo programas, organizuojame edukacinius kultūros renginius, iniciatyvas.
  • Remiame Panevėžio mieste veikiančias kultūros srities nevyriausybines organizacijas, aktyviai bendradarbiaujame su miesto bendruomenėmis, prisidėdami prie jų organizuojamų renginių, akcijų ir projektų.
  • Teikiame pagalbą socialiai jautrioms visuomenės grupėms (neįgaliesiems, silpnaregiams, vaikų globos namams, bendruomenių centrams ir kt.), dalyvaujame „Maisto banko“ veikloje.
  • 2017 metais Panevėžio miesto gimtadienio proga organizavome ir kartu su verslo atstovais padovanojome miestiečiams saldumynų šventę „Praryk liežuvį“. Fiksavome rekordą, kurio metu buvo iškeptas ilgiausias šalyje bananas – 60 metrų ilgio desertas, kuriam pagaminti reikėjo 2000 bananų ir 8 kg šokolado.
  • Nuo 2015 metų esame iniciatyvos „Žaliasis protokolas“ nariai ir savo veikloje nuolat įgyvendiname sprendimus, padedančius efektyviau vartoti energiją.
  • Vadovaujamės „nuo lauko iki stalo“ bei „gyvenimo be atliekų“ principais. Siekiame, kad mūsų naudojami maisto produktai būtų saugūs, maistingi ir aukštos kokybės bei gaminami darant kuo mažesnį poveikį gamtai.
Socialiai atsakingi
Socialiai atsakingi 2

NAUJIENOS

Žiniasklaidoje

Džiaugiamės, kad mūsų darbus pastebi kiti. Skaitykite ir sužinokite apie mus daugiau.