Mums įdomu, kaip lėkštėje gimsta harmonija – istorija, gamtos grožis bei žmogaus kūryba. Stengiamės pasiekti jūsų širdis dešimtmečių ir šimtmečių senumo receptais, apglėbtais dabarties improvizacijomis, adaptuotomis šiuolaikiškam skoniui. Tyrinėdami praeities gastronominius šaltinius, pajutome, kad daug ką galime papasakoti apie savo kraštą naudojant itin galingą įrankį – patiekalą. Apie tai, kur net nebesiekia mūsų atmintis!..
Nuo 1992 metų esame žinomi kaip maisto gamybos įmonė, kurianti įvairius skonius ir puoselėjanti tiek tradicinius, tiek ir istorinius skonius. Mūsų kūryba įvertinta šalies mastu. Senovės močiučių receptūrų kiaulienos vyniotinis su sodria pipirų juosta ir Kretos mažųjų ūkių alyvuogių įdaru pelnė aukso medalį „Metų gaminys 2020“ šalies skonių konkurse. Kitais metais šokoladinis tortas „Vasaris“ įvertintas aukso medaliu kaip „Metų gaminys 2021“. Beje, šio torto skonis yra gimęs mūsų nuostabios kūrėjos sapnuose.
Restorano meniu sudaro dvi dalys. Pirmoji – klasikinis arba sezono patiekalų meniu. Antroji dalis – apie gastronominius istorinius patiekalus, pabrėžiančius krašto ir gamtos unikalumą.
I. RESTORANO „VASARIS“ KLASIKINIS MENIU
I.I. Šaltieji patiekalai ir užkandžiai
KEPTŲ BUROKĖLIŲ SALOTOS SU FETA SŪRIU, 7 Eur
Kepti burokėliai, salotų lapeliai, feta sūris, pistacijų riešutai
SALOTOS SU KREVETĖMIS, PARMEZANO SŪRIO SKREBUČIU, 9 Eur
Prieskoniuotos krevetės, vyšniniai pomidorai įdaryti feta sūrio užtepu, cukinija, alyvuogės, salotų lapeliai, balzamiko acto ir ypač tyro alyvuogių aliejaus užpilas
SALOTOS SU KEPTA VIŠTIENA, 7 Eur
Keptos vištienos gabalėliai (karšti), džiovintos slyvos, avokadas, špinatų lapeliai, vyšniniai pomidorai, parmezano sūris
LAŠIŠOS UŽKANDIS SU KREVETĖMIS, 12 Eur
Sūdyta lašiša, krevetės, saulėje džiovinti pomidorai, kaparių uogos, mocarela ir parmezano sūriai, pistacijų riešutai,
ypač tyras alyvuogių aliejus
JAUTIENOS KARPAČIO, 14 Eur
Brandinta jautiena, švieži pomidorai, salotų lapeliai, kaparių uogos, parmezano sūris, marinuotos paprikos, saulėje džiovinti pomidorai, ypač tyras alyvuogių aliejus
SILKIŲ UŽKANDA, 7 Eur
Silkių filė, kepti vyšniniai pomidorai su prieskoninėmis žolelėmis, porai, saldžiosios paprikas
KARŠTA DARŽOVIŲ UŽKANDĖLĖ SU FETA SŪRIU, 10 Eur
Keptos garuose saldžiosios paprikos, cukinijos, mažosios kukurūzų burbuolės, žaliosios ir juodosios alyvuogės,
prieskoninės žolelės, feta sūris
I.II. Karštieji patiekalai
KIAULIENOS SPRANDINĖS KEPSNYS, 15 Eur
Marinuotas raudonajame vyne kepsnys, įdaryta bulvė, keptos daržovės, šviežių lapelių salotos, raudonojo vyno padažas
KEPTI ĖRIENOS ŠONKAULIAI, 19 Eur
Bulvių kroketai, gruzdinti svogūnai, troškintos daržovės, česnakinis padažas
ŽEMOJE TEMPERATŪROJE TROŠKINTI JAUTIENOS ŽANDAI, 19 Eur
Skrudintos bulvės, garuose keptos daržovės
RIEBŽUVĖS KEPSNYS, 16 Eur
Virti basmati ryžiai, šviežios sezono salotos, prieskoninių žolelių padažas
LAŠIŠOS KEPSNYS, 16 Eur
perlinis kuskusas, šviežių lapelių salotos
KEPTA ANČIUKO KRŪTINĖLĖ, 19 Eur
Virti ryžiai, šviežių lapelių salotos, keptas obuolys su spanguolėmis
VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS KEPSNYS, 14 Eur
Keptas ant grotelių kepsnys, sezono daržovės, bulvių kroketai, traškios sūrio juostelės, parmidžiano padažas
LIETINIAI BLYNELIAI SU ĮVAIRIAIS ĮDARAIS, 7 Eur
Su obuoliais arba varške, arba mėsa, arba bananais
GRUZDINTOS BULVYTĖS, 6 Eur
Bulvyčių juostelės, pomidorų padažas, šviežios daržovės
I.III. Sriubos
KREMINĖ DARŽOVIŲ SRIUBA, 4 Eur
NAMINIS “LĖTASIS” VIŠTIENOS SULTINYS, 4 Eur
su kibinukais arba profitroliais
I.IV. Desertai
ŠOKOLADINIS PYRAGAITIS, 7 Eur
“Metų gaminys 2020” aukso medalio laimėtojas
Traški juosta, šokoladinis biskvitas ir šokoladas
PYRAGAITIS MEDUTIS, 7 Eur
Septynsluoksnis, medus – iš Aukštaitijos regiono bitininko ūkio
PYRAGAITIS SVAJA, 7 Eur
Šviesus biskvitas, juodųjų serbentų uogos, grietinėlės kremas, baltojo šokolado traški juosta
LEDAI. ĮVAIRŪS SKONIAI, 7 Eur
Šokoladiniai, vaniliniai, braškiniai. Pagardai/užpilas: šokoladas, karamelė, spalvoti traškučiai, sezono uogos, uogienė
I.V. Gaivieji gėrimai
Šviežiai spaustos sultys 200 ml 5,-
Apelsinų, greipfrutų, arba/ir morkų
Pieniškas kokteilis 5,-
Pieniškas, šokoladinis arba vaisinis
Gazuotas gaivusis gėrimas 250 ml 2,-
Coca cola, Sprite arba Fanta
Gira 330 ml 4,-
Įvairios sultys 2,-
Vynuogių, įvairių vaisių, apelsinų, greipfrutų, persikų, ananasų, pomidorų arba obuolių
Mineralinis vanduo 330 ml 2,-
Gazuotas, negazuotas
I.VI. Kava. Arbata
„Minčių“ kava 5,-
Juodoji kava, likeris „Vana Talin“
„Airiška“ kava 5,-
„Karibų moka“ kava 5,-
„Latte“ / šalta „Latte“ kava 3,5
„Grand Cappuccino“ kava 4,5
„Cappuccino“ kava 3,5
Juodoji kava 2,5
Juodoji kava su pienu/grietinėle 3,-
Juodoji kava su augaliniu pienu 4,-
„Espresso“ kava 2,-
Anykščių regioninio parko žolelių plikoma arbata 3,-
Plikoma arbata 2,-
II. MENIU. Istorija jūsų lėkštėje
SKANAUKITE ISTORIJOS
SPELTŲ MILTŲ SRIUBA, 5 Eur
Viso grūdo pakepinti speltos miltai, daržo gėrybės (svogūnas, morkos, pankolio gumbas, saliero stiebai), baltasis vynas, „lėtasis“ daržovių sultinys, aukštaitiškas žiupsnelis prieskoninių žolelių
SMETONIENĖS BIGOSAS, 14 Eur
Mėsos (kiauliena) ir kopūstų troškinys, gardintas šoninės gabalėliais, sezono prieskoninėmis žolelėmis
JAUTIENA SU KADAGIAIS, 19 Eur
Jautienos išpjova, kadagių uogos, kalendrų grūdeliai, juodųjų pipirų žirneliai, ypač tyras alyvuogių aliejaus
PUPŲ IR KALAKUTIENOS TROŠKINYS, 17 Eur
Kalakutiena, pupos, daržo gėrybės (saliero stiebas, svogūnas, morkos), prieskoninės žolelės
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI, 8 Eur
Avinžirniai, šviežios daržovės, ypač tyras alyvuogių aliejus
(Pastaba. Patiekalas yra gaminamas pagal išankstinį užsakymą. Teiraukitės personalo)
MIEŽINIAI MALTINUKAI, 8 Eur
Maltinukai, priekoninių žolelių pagardas, ypač tyras alyvuogių aliejus
(Pastaba. Patiekalas yra gaminamas pagal išankstinį užsakymą. Teiraukitės personalo)
KIAULPIENIŲ ŠAKNŲ KAVA, 4 Eur
PIEVŲ ŽOLELIŲ ARBATA, 3 Eur
OBUOLIŲ PYRAGAS SU UOGOMIS, 7 Eur
SAUSAINIAI SU SAULĖGRĄŽOMIS, 4 Eur
(galima įsigyti išsinešimui, 200 g pakuotėje „Linkėjimai iš Aukštaitijos“)
TIKRI KAIMIŠKI NAMINIAI SAUSAINIAI, 5 Eur
(galima įsigyti išsinešimui, 200 g pakuotėje „Linkėjimai iš Aukštaitijos“)