Restorano meniu

RESTORANO „VASARIS“ MENIU

 

SALOTOS

Daržovių salotos su juoduoju kumpiu 5,-

Brandintas kumpis, salotų lapeliai, pomidorai, avokada, juodosios alyvuogės, marinuoti aitrieji pipirai, citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus užpilas, pagardintas bazilikais ir raudonėliais

 Salotos parmezano krepšelyje 6,-

Tigrinės krevetės, vyšniniai pomidorai įdaryti feta užtepu, cukinijos, alyvuogės, salotų lapeliai, balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus užpilas

 Salotos su tunu 5,-

Ant grotelių keptas tunas, saldžiosios paprikos, raudonieji svogūnai, salotų lapeliai, vyšniniai pomidorai, feta, virti kiaušiniai, citrinų sultys, majonezo ir brendžio padažas

Salotos su kepta vištiena 5,-

Karšti keptos vištienos gabalėliai, džiovintos slyvos, avokadas, špinatų ir salotų lapeliai, vyšniniai pomidorai, parmezanas

Vaisių salotos su mėlynuoju pelėsiniu sūriu 5,-

Žaliosios vynuogės, obuoliai, salierų stiebeliai, špinatų lapeliai, graikiniai riešutai, mėlynasis pelėsinis sūris, natūralaus jogurto bei alyvuogių aliejaus užpilas su ciberžolėmis

Atlanto menkių kepenėlių salotos 5,-

Atlanto menkių kepenėlės, pomidorai, kiaušiniai, raudonieji svogūnai, majonezas

Salotos su kepta lašiša 5,-

Karšti keptos lašišos gabalėliai, salotų lapeliai, vyšniniai pomidorai, kaparėliai, pistacijų riešutai, citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus užpilas

Šviežių daržovių salotos su saulėje džiovintais pomidorais 4,-

Sezoninės daržovės, salotų lapeliai, kaparių uogos, citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus užpilas

 Virtų daržovių salotos 4,-

Bulvės, morkos, konservuoti agurkai, kiaušiniai, konservuoti žirneliai, majonezas

 

SRIUBOS

Dienos sriuba 3,-

Kreminė daržovių sriuba 3,-

Sultinys 3,-

Patiekiamas su kibinukais

 

ŠALTI UŽKANDŽIAI

Lašišos karpačio su krevetėmis 9,-

Sūdyta lašiša, tigrinės krevetės su prieskoniais, saulėje džiovinti pomidorai, kaparių uogos, mocarela, parmezanas, pistacijų riešutai, balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus užpilas

 Jautienos karpačio 10,-

Jautiena, pomidorai, salotų lapeliai, kaparių uogos, parmezanas, marinuotos uoginės paprikos, saulėje džiovinti pomidorai, balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus užpilas, paskanintas česnakais

 Marinuotos krevetės su alyvuogėmis 12,-

Pagardintos prieskoninių žolelių aliejumi

 Mėsos užkandžių rinkinys 6,-

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su juodosiomis alyvuogėmis, kiaulienos vyniotinis, vištienos vyniotinis su džiovintomis spanguolėmis, šaltai rūkyta kiaulienos nugarinė, salotų lapeliai, marinuotos cukinijos, švieži agurkai, vyšniniai pomidorai, garstyčių ir medaus padažas

Varškės užkandėlė su sūdyta lašiša 6,-

„Vasario“ sūdyta lašiša, salotų lapeliai, svogūnų laiškai, kaparėliai, varškė su prieskoninėmis žolelėmis, majonezas, citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus užpilas

 Silkių užkanda 5,-

Silkių filė, kepti vyšniniai pomidorai su prieskoninėmis žolelėmis, porai ir saldžiosios paprikos

 

KARŠTI UŽKANDŽIAI

Tigrinės krevetės 9,-

Apkeptos prieskoniniame svieste, patiekiamos su špinatų padažu ir salotų lapeliais

 Kalmarų žiedai austrių padaže 8,-

Apkepti žiediniai kopūstai su parmezanu 6,-

Žiediniai kopūstai, morkos, porai, grietinėlė, sviestas, parmezanas, petražolės

Pomidoruose kepta kiaušinienė su sūrio plutele 4,-

Karšta daržovių užkandėlė su feta 5,-

Keptos saldžiosios paprikos, cukinijos, mažosios kukurūzo burbuolės, žaliosios ir juodosios alyvuogės, prieskoninės žolelės, feta

 Kaimiški pusryčiai 4,-

Kiaušinienė su šaltai rūkyta kiaulienos šonine, kepintos daržovės

 Omletas 4,-

 

UŽKANDŽIAI PRIE ALAUS ARBA VYNO

Gruzdintos duonos lazdelės su česnakais 4,-

Gruzdintos duonos lazdelės su česnakais ir sūrio padažu 5,-

Rinkinys prie vyno 7,-

Vieno kąsnio sumuštiniai su saulėje džiovintų pomidorų aptepėle, sūriai: „Džiugo“ ir bri, marinuotos alyvuogės, marinuoti šparagai su sūdytos lašišos juostelėmis

 Rinkinys prie alaus 7,-

Gruzdintos duonos lazdelės su česnakais, aštri rūkytų ausų užkanda, gruzdinti vištienos sparneliai, sluoksniuotos tešlos su sūriu suktukai, sūrio ir česnakų padažas

 Aštri rūkytų ausų užkanda 6,-

Karštai rūkytos kiaulių ausys, pagardintos česnakais, kalendromis, sezamo sėklomis ir aitriosiomis paprikomis

 

KARŠTIEJI PATIEKALAI

(KIAULIENA)

Kiaulienos sprandinės kepsnys 12,-

Marinuotas raudonajame vyne su Provanso žolelėmis, patiekiamas su įdaryta bulve, keptais vyšniniais pomidorais, šviežių lapelių salotomis ir raudonojo vyno padažu

 Kiaulienos išpjova 13,-

Kepta žemoje temperatūroje, patiekiama su kremine bulvių koše, ridikėlių ir brokolių salotomis bei džiovintų baravykų padažu

 Kiaulienos nugarinės kepsnys 9,-

Keptas ant grotelių, patiekiamas su gruzdintomis bulvių skiltelėmis, burokėlių karpačio, pistacijų riešutais ir ožkų pieno sūriu

 

 (JAUTIENA, AVIENA, VERŠIENA)

Kepti ėrienos šonkauliukai 17,-

Patiekiami su bulvių kroketais, gruzdintais svogūnais ir troškintoms daržovėmis bei česnakiniu padažu

Jautienos kepsnys su keptomis daržovėmis 17,-

Patiekiamas su keptų bulvių skiltelėmis, keptomis saldžiosiomis paprikomis, porais, cukinijomis, pievagrybiais ir ruduoju padažu

 Jautienos išpjovos kepsnys 19,-

Keptas ant grotelių, patiekiamas su apkeptomis virtomis bulvėmis, šviežiomis daržovėmis bei grietinėlės ir brendžio padažu

 Ėrienos troškinys 15,-

Su džiovintais baravykais, morkomis, svogūnais, porais, šparaginėmis pupelėmis, pomidorais, bulvėmis

 Veršienos suktinukas 16,-

Patiekiamas su bulvių kroketais, garintomis daržovėmis, grietinėlės ir žolelių padažu

  

(ŽUVIS)

Riebžuvės kepsnys 14,-

Su saulėje džiovintų pomidorų, kaparėlių bei mocarelos įdaru, patiekiamas su virtais ryžiais, šviežių pomidorų salotomis ir prieskoninių žolelių padažu

Juodojo paltuso kepsnys 14,-

Ruoštas brendžio marinate, patiekiamas su bulvių piurė, garintomis daržovėmis ir prieskoniniu sviestu

 Dorados kepsnys12,-

Patiekiamas su garintomis daržovėmis, grietinėlės ir ciberžolių padažu

Lašišos kepsnys 12,-

Apkeptas parmezano ir pistacijų riešutų trintiniu, patiekiamas su perliniu kuskusu ir šviežių lapelių salotomis

 Atlanto menkės kepsnys 14,-

Atlanto menkių nugarėlė kepta ant grotelių, patiekiama su gruzdintomis paryžietiškomis bulvytėmis, garintais žaliaisiais smidrais, brokoliais, morkomis ir citrininiu padažu

 

(PAUKŠTIENA)

Kalakutienos suktinukas 11,-

Krūtinėlė įdaryta šviežiais špinatų lapeliais ir mocarela, patiekiama su virtų bulvių roželėmis, karamelizuotomis morkomis, grietinėlės ir špinatų padažu

Kepta ančiuko krūtinėlė 15,-

Marinuota rome, patiekiama su virtais raudonaisiais ryžiais, šviežių lapelių salotomis, kriaušių ir romo padažu, keptu obuoliu su spanguolėmis ir klevų sirupu

 Kukurūzinio viščiuko krūtinėlės kepsnys 12,-

Patiekiamas su bulvių ir špinatų piurė, keptais moliūgų gabalėliais, šviežių lapelių salotomis ir maskarponės padažu

 Troškinta kalakutienos filė 10,-

Troškinta raudonajame vyne kartu su kriaušėmis, džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais, patiekiama su virtais ryžiais

 Įdarytos vištienos krūtinėlės kepsnys 9,-

Įdarytas saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela, patiekiamas su daugiaryžiu, salotų lapelių, pomidorų bei cukinijų salotomis, pagardintomis citrinų sulčių ir aliejaus užpilu

 Vištienos krūtinėlės kepsnys 9,-

Keptas ant grotelių su daržovėmis, patiekiamas su bulvių kroketais, traškiomis juodojo kumpio juostelėmis ir Parmidžiano sūrio padažu

 Vištienos kepsnys su parmezanu 9,-

Patiekiamas su virtais ryžiais bei šviežių daržovių salotomis

(MILTINIAI IR BULVINIAI)

Rankų darbo virtinukai su įvairiais įdarais 6,-

Lietiniai blyneliai su įvairiais įdarais 5,-

Gruzdintos bulvytės 4,-

Rinkitės: su daržovėmis arba su pieniškomis dešrelėmis

 Virtų bulvių blyneliai su mėsos įdaru 4,-

Patiekiami su sviesto ir grietinės padažu

 

 SALDIEJI PATIEKALAI

Šokoladinis pyragaitis 4,-

Patiekiamas su šokolado ir brendžio padažu

Pyragaitis „Braškinis trio“ 4,-

Patiekiamas su ledų rutulėliu bei prancūzišku migdoliniu orinuku

Pyragaitis „Raffaello“ 4,-

Pyragaitis „Medutis“ 4,-

Patiekiamas su apelsinų padažu

Desertas šokolado krepšelyje 5,-

Plakta grietinėlė, ledai, trintos uogos

Trintų vaisių desertas 4,-

Karštas šokoladas 4,-

Ledai su įvairiais pagardais 5,-

Plakta grietinėlė su įvairiais pagardais 4,-

 

GAIVIEJI GĖRIMAI

Šviežiai spaustos sultys 200 ml 4,-

Rinkitės: apelsinų, greipfrutų, morkų

Pieniškas kokteilis 4,-

Rinkitės: natūralių apelsinų sulčių, natūralių vynuogių sulčių, pieniškas, šokoladinis, vaisinis

Gazuotas gaivusis gėrimas 250 ml 2,-

Galima rinktis: Coca cola, Sprite, Fanta

Gira 330 ml   3,5,-

 Įvairios sultys 2,-

Rinkitės: vynuogių, įvairių vaisių, apelsinų, greipfrutų, persikų, ananasų, pomidorų, obuolių

 Mineralinis vanduo 330 ml 2,-

Rinkitės: gazuotas, negazuotas

KAVA

Minčių“ kava * 5,-

„Airiška“ kava 5,-

 „Karibų moka“ kava 5,-

„Latte“  / šalta „Latte“ kava 3,5

„Grand Cappuccino“ kava 4,5

 „Cappuccino“ kava 3,5

 Juodoji kava 2,5

 Juodoji kava su pienu/grietinėle 3,-

Juodoji kava su augaliniu pienu 4,-

„Espresso“ kava 2

 Kiaulpienių šaknų kava 3,5

Anykščių ūkis

 

ARBATA

„Minčių“ arbata * 4,5

Šaltalankių arbata (tyrė) 3,5

 Plikoma Aukštaitijos arbata 3,-

Anykščių regioninio parko žolelės

Plikoma arbata 3,-

Arbata  2,-