Renginiai kraunami

« Visi Renginiai

07.26 GASTRO NAKTYS. Viskio degustacija

liepos-26 18:00 - 20:00

49Eur
Viskio
GASTRO NAKTYS
dar vienas intelektualaus patyrimo vakaras.
Palikite savo pasą namuose ir prisijunkite prie įdomios viskio ragavimo ekspedicijos.
Viskio iš skirtingų statinių degustacija bei skonių vakarienė.
Ragausime ir įvertinsime skirtingų statinių viskį TALISKER, gaminamą SKYE saloje! Derinsime maistą.
**
Apie šią degustaciją su lektoriumi, viskio ir konjako žinovu Laimonu Braziuliu diskutavome taip:
Pranokti neįmanoma
solidaus viskio gyvenimo,
bet prie jo derinant maistą,
erdvė tiesiog įkaista!
Angliškai ši frazė irgi skleidžia savo unisoną:
a whiskey neat
can’t be beat,
but when paired with food,
it just could!
**
Pajuokavome, o dabar degustatoriaus retorika ir rimtesniais veidais primename – ne tik vyną galima derinti prie knygos, kino filmo, asmenybės, užkandžio, kvapo, parfumo… Kaip ir puikus vynas, viskis ne ką smagiau derinamas su daugeliu maisto produktų. Vis tik dėl distiliavimo metodo ir galutinio rezultato kompleksiškumo, jis dažnai neskirtas maisto derinimui. Viskio skoniai skiriasi. Tad derinant su patiekalais, svarbu turėti esminį suvokimą apie skirtingas klasifikacijas.
Kiekvienas viskis gali turėti skirtingas skonio natas – nuo ​​lengvo iki sodraus; nuo gaivaus vaisiško iki saldžios gamos; nuo stipraus durpiškumo iki dūminės natos.
Ši VISKIO DEGUSTACIJA bus įdomi ne vien tik dėl to, kad jis – iš skirtingų statinių. Ragausime priderintus užkandžius, kurie, net neabejojame, papildys jūsų patyrimą.
Dar vienas įdomus niuansas – šio VISKIO patiekalus derins, išimtinai, vyrai virtuvėje. Taip, BLUE GASTRO virtuvės iššūkius priėmė vyrų komanda ir jie pateiks ne tik „suapvalintą“ skonio paletę, bet ir netikėtų derinių. Jau norėtumėte skanauti?
Ką, gi, junkitės… O mes dar pasirūpinsime ir cigarais, kuriuos galėsite įsigyti vakaro metu.
**
Degustacijos viskiai:
Talisker 10 YO – populiariausias šios distilerijos viskis. Durpių ir jūros vandens aromatais, džiovintų vaisių kvapais pasižymintis viskis. Burnoje jaučiamos natos – imbieras, juodasis šokoladas, juodieji pipirai ir ilgas poskonis, primenantis irisus.
Talisker Port Ruighe – viskis, brandintas burbono statinėse. Vėliau brandinimas užbaigtas portugališko porto statinėse, kas suteikia šiam viskiui saldžių vaisių bei uogų aromato ir skonio.
Talisker X Parley Wilder Seas Limited Edition – šio viskio brandinimas baigtas statinėse, kuriame prieš tai ilgus metus „ilsėjosi“ XO konjakas. Nepaprastai įdomus viskis, kvepiantis jūra, razinomis, džiovintomis slyvomis. Dalis lėšų parduodant šį viskį skiriama organizacijai Parley, kovojančiai už pasaulio vandenynų apsaugą.
Talisker Distillers Edition – ne kiekvienais metais išleidžiama ribota partija išskirtinio viskio. Talisker Distillers Edition – dvigubo brandinimo viskis. Antrą kartą brandintas statinėse nuo ispaniško chereso. Durpių ir jūros vandens kvapai persipynę su saldžiais irisų, karamelės aromatais, burnoje nepaprastai tirštas, ilgai išliekantis irisų, grietinėlės, dūmo skonis.
**
Degustacijos kaina 55 Eur/asm. (viskiai ir maistas)
Dviese – po 49 Eur/asm.
Vieta: BLUE GASTRO vasaros terasa (aišku, privalėsime atsižvelgti į orus)
Rezervacijos: pasiulymai@vasaris.lt
Pavedimas: MB Migunda, LT64 7290 0000 1046 7111
Paskirtyje nurodykite: 2024-07-26 renginys BLUE gastro

Informacija

Data:
liepos-26
Laikas:
18:00 - 20:00
Kaina:
49Eur

Vieta

BLUE GASTRO
Respublikos g. 40
Panevėžys, Lietuva
+ Google žemėlapis