NAUJAS DIENOS PIETŲ MENIU
Restoranas „VASARIS“
(Aukštaičių g. 88, Panevėžys, teiraukitės dėl staliukų grupėms tel. +370 603 24385, +370 684 69369, +370 671 31474)
Restorane dienos pietūs 11:00 – 14:00, sriuba – 2 Eur, karštasis patiekalas – 7 Eur
PIRMADIENIS
Šviežių daržovių sriuba su žirneliais
Kepta vištienos krūtinėlė su gruzdintomis saldžiomis bulvėmis bei šviežiomis daržovių salotomis
ANTRADIENIS
Agurkinė sriuba
Jautienos befstrogenas su bulvių piurė bei marinuotais agurkėliais
TREČIADIENIS
Žirnių sriuba su pievagrybiais
Baklažanas įdarytas jautienos-pupelių padažu su šviežių lapelių salotomis
KETVIRTADIENIS
Burokėlių siurba
Keptas kiaulienos kepsnys su karštomis bulvių-šparaginių pupelių salotomis ir čimičiuri padažu
PENKTADIENIS
Kreminė daržovių sriuba
Kepta ledjūrio menkė su polenta, garuose ruoštais žiediniais kopūstais ir špinatų bei pesto padažu
KASDIEN
Šaltibarščiai su gruzdintomis bulvėmis, 3 Eur
Šaltibarščiai su gervuogėmis, juoduoju kumpiu ir putpelių kiaušiniais, 4 Eur
Cezario salotos su sūdyta lašiša, 6 Eur
Salotos su mangu ir kumpiu, 7 Eur
Silkė su gruzdintomis daržovių juostelėmis, virtu kiaušiniuir jogurto padažu, 5 Eur
Cepelinai su spirgučių ir grietinės padažu, 6 Eur
Lazanija (žemoje temperatūroje ir bronzinėse formose džiovinti lakštai, naudojant filtruotą Vezuvijaus vandenį, Sicilijos regionas)
su varške, 6 Eur
Itališki (žemoje temperatūroje ir bronzinėse formose džiovinti, SIcilijos regionas) su žaliuoju baziliku, brokoliais, kietuoju sūriu ir kepta lašiša, 6 Eur
Lietiniai blyneliai su bananų įdaru, patiekiami su toffee karamele, plakta grietinėle, 5 Eur
Lietiniai blyneliai su varškės įdaru, sviesto ir grietinės padažu, 5 Eur
SUBALANSUOTAS MENIU SAVAITEI
Galima užsakyti dienai, savaitei. Tel. +370 603 24385, +370 671 31474, el.p. pasiulymai@vasaris.lt
Subalansuotos mitybos meniu sukurtas bendradarbiaujant su mitybos specialistu, mokslų daktaru. Šį meniu jau išbandė Panevėžio miesto reprezentacinės sportininkų komandos: krepšinio klubas „Lietkabelis“ bei futbolo klubas „Panevėžys“
7 dienos, 100 Eur
1 diena (pusryčiai, pietūs, vakarienė, 2 užkandžiai), 15 Eur
Pusryčiai + pietūs, 9 Eur
Pusryčiai + vakarienė, 6 Eur
Pietūs + vakarienė, 9 Eur
Užkandžiai, 1,5 Eur
PIRMADIENIS
Pusryčiai: mirkytų grikių košė su garuose virtais brokoliais ir moliūgų sėklomis
Užkandis: apelsinas
Pietūs: ant grotelių kepta vištiena su garuose ruoštomis daržovėmis (cukinija, morkos, špinatų lapeliai)
Užkandis: sumuštinis su avokadu ir lašiša (pilno grūdo naminis ragaišis, salotos, avokadas, sūdyta lašiša)
Vakarienė: graikiškos salotos su feta sūriu (salotos, pomidorai, agurkai, paprika, alyvuogės, ropiniai raudonieji sovgūnai, feta sūris, alyvuogių aliejus, citrinų sultys)
ANTRADIENIS
Pusryčiai: miežinių kruopų maltinukai su žaliuoju sviestu (miežinės kruopos, porai, morkos, sviestas, petražolės, krapai)
Užkandis: obuolys
Pietūs: lašišos kepsnys su kietųjų grūdų makaronais, šviežiomis salotomis su vyšniniais pomidorais
Užkandis: mirkyti migdolų riešutai
Vakarienė: salotos su džiovintomis slyvomis ir avokadu (salotos, džiovintos slyvos, vyšniniai pomidorai, avokadas, parmezano sūris, alyvuogių aliejus, citrinų sultys)
TREČIADIENIS
Pusryčiai: omletas su mocarela sūriu ir keptais vyšniniais pomidorais
Užkandis: vaisių skiltelės (obuoliai, kivi vaisiu, apelsinas)
Pietūs: kalakutienos suktinukas su špinatais, keptomis saldžiomis bulvėmis ir šviežių lapelių salotomis
Užkandis: brandintų sėklų duonelė (gaminama vietoje) su burokėlių džemu
Vakarienė: trinta daržovių sriuba su keptais moliūgų kubeliais
KETVIRTADIENIS
Pusryčiai: pilno grūdo kvietinių miltų blyneliai su trintomis mėlynėmis
Užkandis: persimonas
Pietūs: kepta dorados filė su garuose ruoštomis daržovėmis (žiediniai kopūstai, šparaginės pupelės)
Užkandis: granola su graikišku jogurtu, tirntomis mėlynėmis ir šilauogėmis
Vakarienė: viti kiaušiniai su pesto padažu
PENKTADIENIS
Pusryčiai: kepti varškėčiai su graikiniu jogurtu
Užkandis: vynuogės
Pietūs: grikių apkepas su šviežiomis salotomis
Užkandis: silkės užkandis su burokėlių karpačio (silkės filė, burokėliai, gražgarstės, česnakas, moliūgų sėklos, medus, alyvuogių aliejus)
Vakarienė: vsalotos su džiovintais pomidorais (salotos, špinatai, džiovinti pomidorai, kaparėlių uogos, alyvuogių aliejus, citrinų sultys)
ŠEŠTADIENIS
Pusryčiai: avižinių kruopų košė su trintomis braškėmis
Užkandis: bananas
Pietūs: vištienos vėrinukas su špinatų ir brokolių salotomis, medaus ir garstyčių padažu (vištienos filė, vyšniniai pomidorai, cukinija, špinatai, agurkai, ropiniai raudonieji svogūnai)
Užkandis: mirkyti lazdynų riešutai
Vakarienė: keptų burokėlių ir bolivinių balandų salotos (kepti burokėliai, bolivinė balanda, pupelės, gražgarstės, moliūgų sėklos, kanapių sėklos, česnakas, balzaminis actas, alyvuogių aliejus)
SEKMADIENIS
Pusryčiai: lietiniai blyneliai su troškintų daržovių įdaru, sviesto ir žolelių užpilu, morkomis, cukinija, porais, saldžiąja paprika
Užkandis: kriaušė
Pietūs: avinžirnių maltinukai su keptais moliūgais
Užkandis: pilno grūdo duonelė su kietuoju sūriu ir vyšniniais pomidorais
Vakarienė: troškinti balandėliai su lašiša, trintų pomidorų salsa su rudaisiais ryžiais, špinatais, morkomis, pomidorais, bazilikais ir alyvuogių aliejumi